Kapitel 54

I vilket saker återigen sumeras, men här presenteras även ett nytt kvarter...

De senaste dagarna har varit riktigt märkliga rent vädermässigt. Ena dagen sol och nästan sommarvarmt, andra dagen ösregnskurar, tredje dagen uppehållsväder men extremt dimmigt för att sedan gå över till fint igen. Då varannandagsväder inte riktigt är min grej, eller åtminstånde inte mitt huvuds grej, har jag inte gjort särskilt mycket dessa dagar heller som är värt att berätta om. Idag gick vi dock en "paseo en Triana" med skolan, alltså en liten promenad genom vår stadsdel med en av lärarna som "guide". Intressant att höra historien bakom denna omtalade del av staden... Allt detta kommer dock senare. Efter promenaden råkade vi träffa på ett antal CLIC-folk (skolfolk alltså) och resten av kvällen tilbringades på ett café tillsammans medd dessa. Trevligt. 

Vad jag istället ska ägna detta kapitel åt är en annan av Sevillas stadsdelar, nämligen La Macarena. Handen upp alla ni som direkt börjar nynna på en välkänd melodi och får ett okontrollerbart behov av att vifta med armarna framför er samtidigt... Hrm, nåja. 

La Macarena del 1 (då delen är stor behövs flera delar)

La Macarena är stadsdelen i norr som ofta glöms bort. Lika bra, vågar jag påstå, då området i mångt och mycket behållit sin genuina atmosfär till skillnad från de mer turistanpassade centrala delarna. Den främsta anledningen till att folk som inte bor här tar sig hit är Alameda de Hercules



Detta är en gamal boulevard som anlades på 1500-talet för att Sevillas överklassinvånare skulle kunna flanera omkring här och njuta av privilegiet att bo i Spanien under dess absoluta guldålder. De fantastiska seklerna då rikedommar från nya världen försedde Spanien och inte minst Sevilla med ett betydande kapital fick dock tillslut sin ände. La Macarena tapade sin status och blev istället ansett som Sevillas skamfläck till stadsdel. Här på Alameda de Hercules hölls förr en stor marknad, och att den sedan flyttades utanför staden gjorde inte direkt saken bättre. Idag försöker man på nytt återinföra liv och rörelse i kvarteret, vilket uppenbarligen går bra med tanke på den otroliga mängd caféer, barer och resturanger som kantar hela boulevarden. På baren El Corral får CLIC-elever gratis Sangria på torsdagar, varpå vi varit där för att umgås med klasskamrater.



Koloner med statyer av Hercules och Julius Caesar som hämtats från ett Herculestempel... 



Lite kvartersbilder:










                                                                                                                                                         


Kommentarer
Postat av: Mormor

Tack Malin, vi lär oss mycket om Spanien och Sevilla tack vare dig.Vi får besök av Uddevallaborna i morgon,så nu bäddas alla extra sängar för fullt.Vi väntar med spänning på din nästa blogg. Kramar från oss.

2010-11-19 @ 16:37:44
Postat av: Elli

Ser lite ut som Rom! Åååh, Rom... Kom på att vi inte kommer att ha höstpicnic det här året... Lite ledsen...

2010-11-23 @ 14:10:04
URL: http://midori.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0