Kapitel 12

Marocko dag 1


Den första dagen ägnades inte till mycket annat än resande. Vi mötte resegruppen vid Torre del Oro klockan tre på eftermiddagen, och begav oss direkt mot Málaga. Att åka över till Afrika går otroligt snabbt om man gör det från Gibraltar, men vill man resa ekonomiskt ska man ta färjan från Málaga till Ceuta, en spansk stad på Afrikas sydkust. Här reser under sommaren ungefär en halv miljon människor, de flesta muslimska turister och före detta marockaner. I Málaga mötte vi upp med en annan grupp spanskstuderande som också skulle följa med på resan. Tillsammans åkte vi sedan båt från hamnen (som är Europas näst största näst Rotterdam) över Medelhavet, åtföljda av stora delfinflockar. Under resan kom vi i samspråk med de två japanskorna Nana och Yukari, och vi fick hela helgen erfara att, liksom de, bor alla trevliga personer i Málaga!-.-




Efter att ha passerat tullen i Ceuta befann vi oss slutligen i Marocko, och bussen styrde genast mot vårt hotell. Det visade sig vara långt lyxigare än vad jag trott, med tanke på hur billig resan varit, Emma och jag delade ett dubbelrum som inkluderade badrum. Även maten under dagarna ingick i priset och alla mål innehöll tre rätter som gav en inblick i det Marockanska köket. Först serveras traditionellt sätt alltid en slät soppa tillsammans med bröd. Jag kan inte svara på vad sopporna innehöll, men de vara alla väldigt milda och anonyma i smaken. Huvudrätten placeras ofta i en lergryta eller på lerfat så att alla kring bordet får ta sin egen mat. Marockos nationalrätt är couscous, men man äter även ris och kokta grönsaker tillsammans med biffkött eller kyckling. Då landet är muslimskt äts det inget fläsk. Köttet är oftare kokt än stekt. Jag hade trott att det marockanska traditionen äts mycket bön- och linsrätter, men det vegetariska alternativet var alltid stekt ägg. Till efterrätt fick vi flan en av dagarna (vilket är en spansk efterrätt som påminner om brylépudding och är mycket läskig!) och alla de andra dagarna inlagd frukt. För mig var maten ingen höjdare, särskilt eftersom jag inte är förtjust i couscous, men det var ändå roligt att vi faktiskt serverades den traditionella maten. Frukosten är även den värd att nämna, mest för att den var så bisarr med svenska mått mätt. Den innebar nämligen ett sockerkaksliknande bakverk och en särskild sorts smördegspankakor som man skulle äta med smör och honung. Sockerchock extreme!!         


Kommentarer
Postat av: Åsa

Hej Malin! Vilket fint foto på dig och med härligt hav i bakgrunden, och så kul att eran resa till Marocko blev lyckad!

Kramar! Åsa

2010-09-08 @ 21:27:21
Postat av: Malin

Tack. Det var så himla härligt att komma till havet, där det var svalt och blåsigt ^^

2010-09-10 @ 13:49:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0