Kapitel 17

Listan över ”mystiska saker som händer” alternativt över märkliga saker med Spanien:


·         Trafiken. Den är obegriplig på så många punkter att det egentligen borde bli ett eget inlägg. Ta detta med rödljus till exempel. De kan liknas vid en hederskodex (”ingen riktig regel, mer… riktlinjer”) vilket innebär att de flesta morgontrötta spanjorerna på väg till arbetet ger blanka sjutton i att den lilla irriterande lampan vid de störande vita sträcken på vägen är röd. Vilket in sin tur ger påföljden att Emma och jag tillbringar väldigt mycket tid till att stå och vänta vid vägkanten på väg till och från skolan skolan, tills någon laglydig turist i hyrbil stannar och släpper förbi oss. Ungefär.

·         Dessutom verkar det vara omanligt att ha billyktorna på dagtid. Och okvinnligt. Omänskligt. Varför tända lampan när det är ljust? Om man kombinerar detta faktum med den intressanta detaljen att många väljer att parkera sina bilar i dubbla led längs vägkanterna, leder det till en del mycket svårtolkade situationer. Kör den där bilen? Står den och väntar vid övergångsstället? Oj då, det var inte alls grönt, den var parkerad!

·         En sak som det tar ett tag att vänja sig vid är att mopeder här inte är förknippade med femtonåriga pojkar i målbrottet utan kan användas av vem som helst. Kostymklädda män, små tanter, gubbar som vägrar använda hjälm och uppklädda kvinnor på små EU-moppar där de i princip kan sitta damsadel. Man ser dem överallt och det är förståeligt. Sevillas smala gator lämpar sig inte för biltrafik.

Hm.. det får nog faktiskt bli ett inlägg om bara trafiken märker jag nu. Andra märkligheter får vi ta en annan gång. En sak vill jag dock nämna... DET REGNADE I NATT!! Vilket innebär att det är mulet idag. Vilket i sin tur innebär att temperaturen sjunkit drastiskt. (Vilket innebär att meteorologerna i mitt huvud än en gång bevisat sin kompetens). Yey!!


Kommentarer
Postat av: Åsa

Kapitel sjuttons innehåll väcker min modersoro. Ni ser er väl för i trafiken!Ingen annan verkar ju göra det!

Många kramar/Åsa

2010-09-16 @ 14:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0