Kapitel 36

Vari Malin och Emma till synnes utan mål och mening springer runt i staden och sedan upplver fina saker.  

Nu har jag en hel del att visa och berätta. Vi har dels deltagit i "Día del estudiante" (studenternas dag) i fredags med mycket springande runt staden som följd. Jag, Emma och några klasskamrater deltog nämligen i en "gymkhana", en lek som innebär att så snabbt som möjligt svara på ett antal frågor om staden. Vissa frågor kräver att man frågar personer som kan tänkas veta svaret medan man för att kunna svara på andra måste ta sig till en viss plats för att se med egna ögon. En hel del springande hit och dit med andra ord, och det var väldigt roligt och väldigt hysteriskt. 

Efter detta var det en mottagning på Real Alcázar (som jag tidigare skrivit om här) med välkomsttal till Sevilla och prisutdelning. Inbjudna var elever från flera olika språkskolor i Sevilla och vi var några hundratal. Programmet utlovade även gratis guidning i palatset, och eftersom vi är i spanien skedde det hela väldigt oorganiserat och spontant. Lärare och annan skolpersonal kallade helt enkelt till sig en liten improviserad grupp och vandrade runt ett tag i slottet. 

Wow. När vi besökte det förra gången på dagen tyckte vi att det var vackert, men det var innan vi sett det på natten. Ingenting går upp mot att vandra genom palatsets utsökta salar när de är svagt upplysta som av facklor, valvbågarnas skuggor täcker hela golvet och man knappt skymtar de välsmyckade taken högt ovanför en. I parken lyste hundratals lyktor, blommorna doftade som de bara gör på natten och som om det inte var nog passade månen även på att vara full. Så vackert!  

Kvällen avslutades med dryck och tilltugg på en restaurang tillsammans med resten av skolan (där det gällde att samla på sig så mycket snittar som möjligt eftersom det var vår middag...). En trevlig fredag helt klart.

 
(Fast på kvällen. Jag hade ingen kamera med mig ;_;)

Kommentarer
Postat av: Elli

Det låter helt fint och random! ^^

2010-10-28 @ 16:16:23
URL: http://midori.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0